Marcel van der Vliet

Marcel van der Vliet

Sinds een aantal jaren Urial wordt chef gekarakteriseerd door onder andere kniebanden en “bob shelter bouwer chef”. Afdalen? Kniebanden om, en raggen maar! Regenbuitje? Zeiltje hier boompje daar hoppa, shelter is klaar!

Zoals de gamers onder ons weten komt chef als moraal opkrikker niet alleen in de virtuele wereld op de voorgrond, ook tijdens loodzware Urial missies trekt hij aan de morele kar. Als er ’s avonds een aantal alternatieven voor de dagbesteding van de volgende dag rond het kampvuur gaan, de voor en tegens wat rond gegromd worden is het vaak chef die de balans opmaakt en opspringt en het beslissende alternatief roept.

Een speciale gebeurtenis toont het 100% urial bloed in chef aan. In 2005 werden de Urial bikkels plots overvallen door een wolkbreuk die zijn werga niet kent. De groep raakt verspreid bij de zoektocht naar een shelter. Als het weer opgeklaart is en de laatste groep inclusief chef zijn tocht voortzet mist de Urial stok….. Chef bedenkt zich geen moment, loopt met gezwinde spoed terug en binnen een half uur komt hij met de Urial stok terug. Respect.