Stefan Nijenhuis

Stefan Nijenhuis

Misschien heeft hij niet de beste schoenen/slipper, Stefan heeft een brein die hem onder de zwaarste fysieke omstandigheden via de pshyche door kan laten gaan waar menig man zou stoppen. Het is geen yoga, geen meditatie. Het is niet te omschrijven, vast te leggen, het is het brein van Stefan. Toch weet Stefan dit soms over te brengen op de rest van de groep. De woorden”Jongens, luister eens even, hoeveel kilometer moesten we nog zei je? Nog 10? Goed. Deel dat eens door 2? Juist, 5 km. Klinkt dat niet een stuk prettiger?” En het werkt.

Als het dan echt te gortig wordt en Stefan zijn spieren bijna opgebrand heeft, trekt hij zich terug in de “Nijenhuis wereld”. Dan krijgt zijn brein vaak ondersteuning via de hoofdtelefoon en cd-speler, bands als Rammstein, bij het creeren van verzachtende virtuele omstandigheden en leefregels die alles mogelijk maken.

Kortom, Stefan loopt altijd door en laadt zich de volgende dag weer op door super relaxed op een stoel te zitten, een ingewikkelde puzzle te maken, het gebabbel van de groep aanhorend en af en toe een rake opmerking plaatsend die zorgt voor gegniffel van Stefan en de rest van de groep.